FOR WHATEVER WE LOSE (LIKE A YOU OR A ME) IT'S ALWAYS OURSELVES WE FIND IN THE SEA...

- e.e cummings

Jag är den där tjejen..

Publicerad 2013-02-27 17:23:47 i All day, every day..,

 
Jag har blivit den där tjejen. Japp, precis.... den där tjejen. Som inte har plockat ögonbrynen på över en månad. Den där tjejen som inte har haft en BH på sig på lika länge, utan har flyttat in i sin träningstop. Den där tjejen som har glömt hur tusan man kletade på sig mascara för att det var hur många veckor sen som helst sen sist och som känner sig sådär vansinnigt obekväm ens med tanken på läppglans. Den där tjejen som får skriva in i kalendern att det är dags att tvätta ur saltvattnet ur håret och som inte har lackat naglarna sen flyget satte hjulen i backen i Marocko. Men god damn it vad den där tjejen är lycklig... Det är så j*vla värt det.
 
 
 

Next up - Portugal!

Publicerad 2013-02-26 14:10:00 i All day, every day..,

 
Livet rullar på i sin egna lilla bubbla och jag är på något sätt helt avskärmad från verkligheten. Jag har det bara bra. Klart jag saknar min kärlek så det gör ont ibland, och min lilla syster. Men annars är nog det mesta så gott som perfekt. Jag är nu klar för sommarsäsong med Lapoint i Ericeira, så när jag har gjort min snabba touchdown hemma i kalla Sverige så är det där ni hittar mig. Ska bli superkul, jag blev verkligen helt förälskad i stan när jag var där förra sommaren och jag ser verkligen fram emot att bo där! Tankarna går mycket just nu kring vart det ska bära av resten av detta året. Portugal är visserligen nästa stop, men det finns ju mer jag vill hinna med innan jag landar hemma. Det hade varit härligt med lite chill och bikinisurf någonstans, så tankarna ligger på Bali vs Costa Rica. Om någon har tips och tycke så är ni mer än välkomna att dela med er! Men jag måste ju ändå erkänna att det känns ganska okej att mina största problem är så pass angenäma.. :)
 
 
 
 

Tiden går fort när man har roligt!

Publicerad 2013-02-25 17:00:00 i All day, every day..,

 
 
Ännu en hektisk vecka i Taghazout, med galet härliga människor och högvis med kul! Tyvärr så åkte Karro ifrån oss (vars tjänst är anledningen till att jag är här), vilket varit riktigt trist (även om hon lämnade en uuuurfin teckning på kontoret), men istället så kom Janvi's pappa på besök. Surfet har dessvärre vart alldeles, alldeles för stort i veckan som gått. 10 fot stort swell känns inte helt som min kopp te, men i ärlighetens namn så vet jag inte vad jag har gjort istället heller? Spenderade en eftermiddag på souken inne i Agadir och en annan eftermiddag på Paradise Valley, men annars vet jag inte riktigt vart den här veckan har tagit vägen.. Dagarna flyter verkligen ihop här borta och en vecka känns som tre dagar. Halva tiden här i Marocko har redan gått och det är bara en dryg månad tills jag lämnar Taghazout och drar vidare. Vad hände?
 
 

En piggare 80-åring.

Publicerad 2013-02-19 12:25:32 i All day, every day..,

 
Marocko är freakin' freezing idag! Jag fick berättat för mig att det finns två veckor om året som är dåliga i lilla Taghazout, den ena är i Oktober och denna andra är i antågande nu. Idag är lite av en skitdag, det är kallt, det regnar emellanåt, swellet är alldeles för stort och stökigt för mig att surfa här nere på Panorama beach, jag har huvudvärk OCH är allmänt gnällig idag. Och nu fick jag dessutom apelsin i tangentbordet.. Så där är dagsformen, som en piggare bitter 80-åring skulle jag påstå! Och med det är biljetten hem till Skandinavien bokad igen, den 6 April kommer jag hem igen för ett kort pitstop innan det tar iväg till ny värme och nya vågor. 
 
 

Goodtimes

Publicerad 2013-02-18 19:45:40 i All day, every day..,

 

 
Veckan som gått har verkligen gått helt galet fort! Började jobba en vecka tidigare än planerat eftersom att vi haft så himlans mycket gäster på campet, vilket är precis hur kul som helst! Får dock skylla min dåliga uppdatering på det ihop med att jag hade en tenta att lämna in idag som har vart en riktigt svår nöt att knäcka. Anyways.. Nu har jag flyttat upp i staffrummet efter tre veckors hoppande, då vi egentligen faktiskt är en för mycket. Det känns som om idén att göra ett sammandrag över veckan som gått blir allt för mycket att skriva om så jag sk*ter faktiskt i det och nöjer mig med att grisa upp en bild på hur sjukt bra vi har det när vi sitter och äter rosévinsbrunch i onödigt många timmar på det femstjärniga lyxhotellet vi spenderar dagarna på, en Söndag precis lika god som vilken Söndag som helst. Och så en bild från mitt favoritpluggställe, helt nere vid havet, som har världens största smarrigaste fruktsallad med yoghurt för bara ynkliga 30 svenska riksdaler, som också fick bli hänget för mitt alla hjärtansdag-firande i all ensamhet i längtan efter den där karln som jag tycker så himlans mycket om. Marocko är helt fantastiskt denna veckan också med andra ord <3
 
 
 
 

Antibiotics FTW

Publicerad 2013-02-07 15:44:00 i All day, every day..,

 
Idag är det faktiskt riktigt kallt i arabdalen! Sitter med raggisarna och mössan på och det är sådär kyligt, men inte riktigt kallt. Är inne på min andra sväng magsjuka sen jag kom hit för 1.5 vecka sen och så en förkylning uppe på det så det är kanske inte så konstigt att man mår som man gör. Så efter en kort tur och 1 minutsdiagnos av apotekssnubben så går jag nu på en dunderkur antibiotika som tydligen ska ta död på både det ena och det andra. Största baksidan av allt det här är bara att min lust på mat är lika med 0 just nu och det mesta får mig att vilja kräkas. Thank heaven för yoghurt säger jag! Och frukt, äpplen är min nya craving. Men mat blir det inte mycket med här nere längre... Med andra ord, om det fortsätter såhär så kommer jag komma hem som en tanig liten spena.. Förhoppningsvis kommer aptiten tillbaka med surfet. Just nu vet jag faktiskt inte vad jag ser fram emot mest, att käka middag utan att må illa eller att få komma i vattnet.. Men jag är inte bitter! :)
 
 
 

Motivation

Publicerad 2013-02-06 14:26:07 i All day, every day..,

Nu har jag fått satt mig ner med en av gästerna som råkar läsa idrottpsykologi och gått igeom strategi för motivation och målsättning. Verkligen ett givande samtal, och det gick ganska snabbt upp för mig att idrottspsykologi inte ligger alls långt ifrån det jag läser, arbetspsykologi! Hur som helst så känner jag mig väldigt peppad att verkligen påbörja en konkret process med specifika mål och det ska bli superkul att se vart det kommer att leda mig. Mer om strategierna och vad man faktiskt ska tänka på när man lägger upp mål kan ni läsa om här i min "surfblogg". Och det roligaste är att man kan applicera tekniken på nästan all typ av målsättning! 
 
 
 
 
 
 

Surf's up!

Publicerad 2013-02-05 22:57:07 i All day, every day..,

Har gjort en liten underblogg som kommer vara mer inriktad på surfet och min utvecklingsprocess. Tänkte vara snäll och bespara er som bara vill veta hur jag har det här i Taghazout det. Men för er som faktiskt vill läsa om själva surfet, så kan ni göra det HÄR.

Instruktörsdebuten

Publicerad 2013-02-04 11:45:00 i All day, every day..,

 
Här har ni en bild från mitt första yogapass! Var lite smått obekvämt med en kamera sådär när Karro dök upp från ingenstans och knäppte av en bild, men det blev ju hur bra som helst ändå. Måste fila lite på tekniken och ändra lite i positionerna, men känner mig verkligen inspirerad! Om ni vill se fler bilder från campet här i Marocko så kan ni kika in på  http://www.facebook.com/lapointcamps 
 
Idag är vattnet ganska platt (för att vara Marocko vill säga) så jag står lite sådär mitt emellan, hoppa i våtdräkten och studsa ner för lite vågor eller inte.. Det är så lätt att bli bekväm och lite lat när man är här och tänker att man har resten av året på sig. Men rätt vad det är så har dessa månaderna gått och har jag otur så har jag inte alls fått den utvecklingen jag önskat mig, bara för att jag tagit alltihop för givet. MEN! Jag har lyckats fiska fatt i en av gästerna här som ska stanna 1-2 månader som bara råkar studera till en examen i idrottspsykologi, så ikväll ska vi sätta oss ner och sätta upp en motivationsplan för mig tillsammans med en strategi för utveckling och målsättning. Är verkligen supertaggad för det och ser fram emot att få en ny infallsvinkel på hur jag ska utvecklas i surfet och komma i bra form för att kunna utmana mig själv. Och självklart håller jag uppdatering här. Kommer nog avslöja precis hela planen så att ni kan skälla på mig när jag maskar och så jag får skämmas om jag inte följer mitt träningsschema :)
 
 

Chillin' like a pro!

Publicerad 2013-02-03 12:10:58 i All day, every day..,

 
Efter en vecka här nere i Afrika så börjar jag känna att jag kommer till ro och har landat lite, till och med känna mig hemma. Det tar ju alltid lite tid att hitta sin "identitet" på en ny plats, med nya människor i ett nytt sammanhang, speciellt när man reser själv och utan "referenspunkter". Men det känns riktigt härligt och framförallt stimulerande att vara här. Även om jag tydligen anses vara stans mest proffesionella chillare just nu :) Men det tycker jag att man kan få lov att vara, jag har ju trots allt semester i två veckor till innan jag börjar jobba här i Marocko och jag har en hel del vila att ta igen efter en helt galet sönderstressad höst/vinter. 
 
Igår var första "bytesdagen" på campet sen jag kom hit. Dvs första dagen då många gäster åker hem och många kommer hit. Det kändes verkligen supertrist att säga hejdå till en del av dom fina människorna jag träffat här hittills och jag undrar om jag kommer vänja mig vid det, eller om det är lika jobbigt varje gång? 
 
Annars var gårdagen lugn och behaglig, som alla andra dagar. Vi tog en låååång smoothiepaus nere vid havet och satt och pratade om sånt där som tjejer pratar om. Hade min första riktigt kassa surfsession igår kväll. Det gick inget vidare alls, helt energilös och absolut noll explosivitet. Men jag fick åtminstonde en fin, halvgrön våg som kändes riktigt bra. Resten av tiden blev det mest suckande och frustrerat fräsande från mig. Men jag antar att man måste ha såna dagar också, man kan ju inte vara stålmannen varje dag heller! 
 
 

Är det en Söndags-Fredag idag?

Publicerad 2013-02-01 14:04:00 i All day, every day..,

 
 
Yogapasset imorse gick faktiskt över all förväntan. Det kändes bättre än vad jag hade trott att det skulle göra, inte alls så nervöst och jag fick massor av bra feedback på såväl bra saker som saker att ändra på. Måste säga att det svåraste var att välja ett lämpligt tempo för varje pose. När jag yogar själv så följer jag ju min andning och hur min kropp vill att det ska vara, men det var inte lika lätt när jag ska få med mig andra som kanske inte ens har testat yoga förut och inte har en aning om vad en solhälsning är för något. Men det är en riktigt kul utmaning att få lov att hålla i det och jag ser verkligen fram emot att se min egen utveckling. Som en av killarna här sa: Ett mycket bra sätt att utvecklas inom yoga är just att lära ut det, för då måste du göra dig medveten om hur du rör dig och andas, annars går det inte att förmedla vidare. Förhoppningsvis kan jag skaka fram lite bilder senare, men av förklarliga skäl kunde jag inte ta några själv. :)
 
Förutom yoga så har morgonen också inkluderat veckans teorilektion. João, som ni ser på bilderna, är verkligen en helt otroligt duktig instruktör som verkligen kan konsten att lära ut, en timmes surfteori flyger förbi innan du vet ordet av! Han är en fantastiskt inspirerande människa och är också en av killarna som lärde mig att komma upp på brädan på campet i Portugal i somras. Dock tyckte jag att hans lilla whiteboard var lite för enkel och tråkig, så dagens kreativa blev att rita honom en ny! Vad tycks?
 
 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till Jackies blogg!

Här kan ni följa mig och mina påhitt, min vardag med plugg, sol och SURF! Och resan börjar i Marocko...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela