FOR WHATEVER WE LOSE (LIKE A YOU OR A ME) IT'S ALWAYS OURSELVES WE FIND IN THE SEA...

- e.e cummings

The beautiful things in life..

Publicerad 2013-01-31 22:03:16 i All day, every day..,

 
Lite av min vackra utsikt här runt hörnet. Eftersom att det inte blev något surf idag så passade jag på att ta en liten promenad i byn och se mig omkring så jag får lite koll på vart jag har hamnat egentligen. Här är verkligen så sjukt fint, lite gatukonst här och där, och så mycket färg och form i vartenda litet hörn!
 
Imorgon bitti ska jag dessutom hålla i mitt första yogapass här på Lapoint, lite smått nervöst, men ska bli riktigt roligt faktiskt. Så önska mig lycka till! Så lovar jag att berätta hur det var imorgon ;)
 
 

Som ett brev på posten...

Publicerad 2013-01-31 11:37:00 i All day, every day..,

 
Som att riva av ett plåster riktigt, riktigt fort, så var den Marockanska magsjukan avklarad. Fy tusan för det alltså, även om det var över på 24 timmar så var det en pina varenda minut! Men förhoppningsvis så är man härdad med det nu då och kan hålla sig relativt frisk resten av säsongen. En varm rekommendation till alla er som åker på nåt tjafs när ni är ute och reser - KOLTABLETTER! En karta såna där och man känner hur livet kommer tillbaka efter nån timme, förutsatt att dom inte kommer upp igen vill säga :)
 
Med det sagt så blir det inte många knop gjorda idag, återhämtning, mat, vatten och inget surf.. Hur mycket jag än vill. Men ibland är det bara att bita ihop och lyssna på kroppen, underlättar ju såklart att jag inte har nån jättestress med tanke på att det finns tid. Fast fingrarna kliar lika mycket ändå. En del av gästerna tog in till Agadir och souken som finns där nu på förmiddagen. Hade verkligen velat följa med, även om jag kommer se den där souken massor av gånger, men ser verkligen fram emot att uppleva Agadir och allt annat runt omkring. Rätt sak i rätt ordning, först frisk, sen massor med kul!
 
 

Namaste

Publicerad 2013-01-29 12:46:00 i All day, every day..,

 
Yoga är helt klart underskattat. Finns nog få sätt som är så behagliga att väcka kroppen på som lite yoga på morgonen sådär innan frukost. Så det är så vi vaknar en tisdagsmorgon, med att sträcka ut kroppen i alla möjliga vinklar och positioner. Och det är en himlans tur att jag tycker om det, eftersom att jag om några veckor ska finnas längst fram på ledarmattan. Namaste!
 

Sun is shining, the weather is sweet.

Publicerad 2013-01-28 17:55:41 i All day, every day..,

 
Idag har varit en sån där galet härlig dag. Efter en slapp frukost och lite soffhäng tog vi ner till det superhärliga lilla (stora) beachbreaket som ligger precis nedanför campet, Panorama beach, som också är det man ser från terassen på bilderna i inlägget före. Verkligen ett perfekt bryt för nybörjarsurf, passar mig som handen i handsken! Snälla, mjuka vågor, med lagom mycket kraft som bryter på en långgrund botten som ger mig massor med tid att glida på och känna efter. För det kan vara lite knepigt ibland om det bryter lite längre in mot stranden. Ungefär i tid med att man har kommit upp och börjat slappna av på brädan så är riden slut och det är bara att börja kämpa med att paddla ut igen. En stor bonus är dessutom att det är förhållandevis lätt att paddla ut här, man behöver inte slåss hela tiden med att hålla sig kvar på brädan när brädan är för stor för en duckdive (ni vet när surfarna försvinner ner under vågen som kommer, precis så som ankor gör?).
 
Anyway, mycket obegripligt surfprat nu, men jag har haft en riktigt bra dag. Med en lång, supersmarrig lunch och en slö powernap i soffan på terassen. Så precis sådär jobbigt är livet just nu. Jag skulle nog påstå att jag faktiskt inte har ett endaste problem och att allt är sådär oförskämt bra. Den lilla visiten på hammamet igår var verkligen hur bra som helst. En härlig madame som skrubbade varenda centimeter av mig och gav mig massage. Och så bjöd hon hem mig på couscous till sin familj en dag när jag hade kommit i ordning och inte hade något att göra. Måste säga att jag känner mig väldigt välkommen här i lilla Taghazout, en trivsam och varm liten by, med bara en massa kul!
 

Moroccn'roll!

Publicerad 2013-01-27 11:41:00 i All day, every day..,

 
Äntligen på plats i lilla Taghazout! För lilla är precis vad det är. Det som syns på bilderna är pretty much det som är den lilla byn. Men det är urmysigt och jag kommer garanterat stormtrivas med att vara här. Bara att vakna och titta ut, se linjerna och andas surf är det lilla som behövs för att gå omkring och vara lycklig. Hur mycket det än kliar i fingrarna så känns det ändå rimligt att ta en mjukstart, så idag blir det lite lunchsurf och sen en eftermiddag på spa med hammam, peeling och en härlig massage. Som sagt... Jag kan nog trivas med det här :)

Hemlös

Publicerad 2013-01-20 13:58:00 i All day, every day..,


Nu är jag alltså officiellt hemlös. Nycklarna är överlämnade och min lägenhet med mina möbler får vara någon annans hem ett par månader, nåt år sådär. Känns lite lagom vemodigt. Galet skönt att vara färdig med allt och kunna släppa all stress, samtidigt blir det en bitchslap i fejset på att det här verkligen är på riktigt. Jag ska seriöst göra det. Det pirrar i magen bara jag tänker på det! Så sjukt skönt, slippa det materiella och bo i en resväska är helt klart värt det. Kombinera det med surf så är det så bra det kan bli! Så ett par dagar till så hittar ni mig på syrrans soffa, eller någon annan soffa för den delen, men från och med Lördag så hittar ni mig med saltvatten i håret, på en surfbräda i det Marockanska solskenet. Sorry, men var bara tvungen att gnida in det i ansiktet på er liiiite till...
 

Nerräkning!

Publicerad 2013-01-16 18:27:36 i All day, every day..,

 
Nu är det inte långt kvar! Börjar bli riktigt kännbart, hela lägenheten mer eller mindre ligger nerpackad i lådor. Det är inte mycket av mitt liv kvar i skåpen, men trots det så börjar jag panika lite, känns som att jag aldrig ska bli klar..
 
Längtar mig helt galen efter surf och räknar verkligen ner dagarna. Pysslade om min bräda, bara lite, i ren abstinens imorse, och står nästan och sniffar på våtdräkten. Så Marocko, Taghazout alltså.. Det är mitt nya hem åtminstone fram till 6 April. Ska bli riktigt roligt att få uppleva den arabiska kulturen på nära håll och inte bara som turist, även om det säkert har sina utmaningar det också. Men mest av allt så ska det bli så skönt att få leva ett helt annat liv, med helt andra prioriteringar, en liten stund. 
 
10 dagar kvar, sen lämnar jag det här livet ett tag. Countdown is ON!

It's a Baby!

Publicerad 2013-01-13 11:22:23 i All day, every day..,

 
 
 
 
 
 
Tänk vad mycket kärlek det kan bo i en endaste liten mage va? 
 
Igår höll vi en babyshower/byebye-dinner för Petra och mig. Egentligen var det bara babyshower, men ursäkten för att få dit henne utan vetskap var för att säga hejdå till mig. För nu är allt äntligen fixat och klart! Lägenheten är uthyrd, jobbet är avslutat och biljetten till Marocko är bokad! Planen är så gott som öppen och jag tänker ta året precis som det kommer, vilket känns alldeles underbart. Bara jag och min bräda, det är kärlek det. I och med det så kommer den här gamla kompisen skakas till liv igen, för enkelhets skull, så ni här hemma vet vad jag sysslar med. Och jag ska verkligen försöka uppdatera så mycket jag bara kan och orkar.. Så önska mig lycka till, för nu ska hela rasket ner i flyttkartonger, det är nog större utmaning än att åka på världsturné!
 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till Jackies blogg!

Här kan ni följa mig och mina påhitt, min vardag med plugg, sol och SURF! Och resan börjar i Marocko...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela