FOR WHATEVER WE LOSE (LIKE A YOU OR A ME) IT'S ALWAYS OURSELVES WE FIND IN THE SEA...

- e.e cummings

Happy B-Day!!!

Publicerad 2009-04-24 23:03:57 i All day, every day..,

Puh! Nu är det full rulle! Har börjat mitt nya jobb på Smarteyes på väla, och jisses vad det går bra! Härligt när vi är ett bra gäng med mycket humor, men man är ju helt färdig när man kommer hem efter 10 timmars jobb=)

Och idag så fyller världens bästa lillasyster 16 år! inte klokt vad fort hon blir gammal, det var ju bara igår jag var 16 år och längtade till 20.. Tiden går helt sjukt fort.

SÅÅ, GRATTISGRATTISGRATTIS VÄRLDENS BÄSTA LILLASYSTER!



Och söt som en sockerbit är hon också=)

90 sec EMC evacuation

Publicerad 2009-04-20 21:28:35 i All day, every day..,

Usch.. satt precis och tittade på dokumentären om flight 1549, som ditchade i Hudson river för 3 månader sen. Tror att alla förstår hur allvarlig en sån situation är, men antar att för oss flygande är allvaret mer på riktigt. besättningen gick till jobbet den dagen precis som alla andra dagar, precis som jag gör alla morgnar man ska upp och ta turisterna till värmen. inte trodde dom att de den dagen skulle få tillämpa det vi spenderar 90% av vår utbildning till att lära oss, det vi går igenom flera gånger om dagen i vår 30 sec review, och det vi så vant och som så många gånger förut förbereder kabinen för. men det är vårt jobb, det vi med vingar på bröstet finns där för att göra. vi är inte där huvudsakligen för att servera våra passagerare kaffe och te, se till att de får sin tax-free och undra om de önskar något mer att dricka. VI FINNS DÄR FÖR ATT SE TILL ATT VARENDA EN AV DOM KOMMER UT UR PLANET INOM 90 SEC VID EN NÖDSITUATION. för att se till att alla liv vi har på vårt ansvar överlever. allt det där andra är en service vi erbjuder som en bonus, som vi för övrigt älskar att ge.

det är med en enorm beundran jag tänker på kapten sully som var commander på denna flight, vilken enastående kapten! han inte bara tog ner maskinen på ett sätt inte många hade lyckats med, än mindre tänkt på, han var sist ut ur planet efter att ha hjälpt panikslagna människor till livet efter att dessutom ha kontrollerat kabinen två gånger. DET är en kapten med stort K!

För er som har missat det så är här en video på ditchingen, och tiden efter impact med kommunikationen mellan tornet och Cockpit.






Day 'N' Nite

Publicerad 2009-04-19 22:53:14 i All day, every day..,

Har kommit hem igen från stockholm och gud vad mysigt det har varit! tar vid där jag slutade - lunch och klackarna i taket=) mötte upp min faster för en lunch på Jensens och sen en fika på Waynes. hon är verkligen världens bästa, som 25 fortfarande och man kan verkligen prata om allt! hur som helst så gick vi en snabb vända på stan sen och så hem till mia igen och lagade tacogratäng och gjorde oss fina. några glas vin senare så gav vi oss av till Hotellet för att ta ett glas vin till. säger bara HERREGUD vilken skillnad det är på såväl killar som bartenders om man jämför sthlm med hbg! jobbade en supertrevlig bartender där som tyckte det var jättekul att mixa ihop allt möjligt konstigt för oss att dricka (äggulor och gud vet vad) och en ännu trevligare vakt som erbjöd oss skjuts till Solidaritet. men vi skulle möta upp en annan vän till mia (som är det segaste jag träffat) så det blev att gå. väl på village så slog vi klackarna i taket och stängde stället på tvättäkta mia och jackie sätt=) lördagen blev mest soffa och slappande och rätt vad det va så var det söndag... idag alltså.. upp och hoppa och efter en god frukost och några turer fram och tillbaka så begav vi oss till Arlanda och tog en fika där. sen vart det hem som gällde. Hur som helst, har haft en helt underbar weekend i huvudstaden, tack Mia för allt!

Finns en låt som blev Sthlm, så den bjuder vi på idag=)




Mia på promenad på Djurgården



Nu ska jag krypa ner i sängen, ska på utbildning för mitt nya jobb som Optikerassistent imorgon och får se till att vila upp mig ordentligt efter denna härliga helgen=)

ARRIVEDERCI!





Stockholm

Publicerad 2009-04-17 19:38:05 i All day, every day..,

Blir en kort liten uppdatering från huvudstaden!

Har äntligen kommit upp till mia och vi har såååå mysigt! igår tog vi det bara lugnt och mös runt hela dagen. fick en snabbklippning av min snälla faster och sen blev det god mat och mys i soffan för oss. en god natts sömn och vaknade imorse av att solen strålade in genom fönstret. haha, hon är för rolig den där, vände upp och ner på lägenheten efter tandborsten och påstod jag hade gömt den=) så går det när man är flygvärdinna och bor i en resväska! sen blev det en lång härlig promenad på djurgården och lunch med faster. och nu blir det mat, vin & utgång på Village a la Jackie och Mia!

Nu väntar duschen=)
ARRIVEDERCI!

Problematiskt...

Publicerad 2009-04-14 15:02:14 i All day, every day..,

Har äntligen lämnat in bilen på lagning! Så mycket strul för en hög med metall..

Ska packa inför Sthlm snart, vilket gissel.. Ska ut till H-näs imorgon bitti för att hämta min bil och sen åka med pappa upp till borås och köpa en bil till. vilket innebär att hela dagen går bort. och eftersom att det blir han som kör mig på torsdagmorgon så är det ingen idé att åka tillbaka in till stan emellan. Men vad ska man packa? uhh... packa ner vad jag kanske känner för att ha på mig på söndag? så mycket lättare att packa till thailand, bara trycka ner ett gäng sommarklänningar, några linnen och lite shorts. det tar ju ingen plats.. och så har man två väskor, men det orkar jag inte ha nu, det får räcka med en. men hur alla mina skor OCH kläder ska få plats är ju frågan. har hört att det smidigaste är att rulla ner rubbet, men då blir det ju skrynkligt och grejor vilket blir en massa jobb när man väl är framme. varför ska det vara så omständigt att vara tjej?? =)

Så nu ska jag gå och lösa världsproblem...


Estocholmo!

Publicerad 2009-04-13 11:08:06 i All day, every day..,

Då var biljetten äntligen bokad! Så tidigt torsdag morgon ska jag gnugga mig i ögonen, gå upp och flyga till Estocholmo! och sen bär det hem igen på söndag e middag. Missar tyvärr Emmas partaj, men detta är förmodligen enda chansen jag har att åka upp på länge, och har massor att uträtta där uppe. och känner som sagt att jag behöver komma iväg för min egen skull ett par dagar.

Glömde säga att jag körde ihjäl en stackars hare i lördags. usch vad dåligt samvete jag hade för den lilla krabaten sen, hoppas jag tog den rejält iaf.. hade inte en chans, den kom från ingenstans och kunde inte nita på bromsen eftersom att jag hade en annan IDIOT tryckande långt upp i häcken på bilen. så beslutet mellan att döda en hare eller se till att hela familjen fick whiplashskador.... hmmm.. inte så svårt.. men hade det vart ett rådjur hade vi förmodligen haft det i motorhuven och IDIOTEN bakom i bagageluckan. Kontentan av detta - håll avstånd!

Nu ska jag pallra mig upp till Höganäs, min bil gick ju sönder och är inte fixad än, så jag har pappas. så måste ut dit så han kan köra till varberg och titta på en bil till, vilket betyder att jag får sitta där och häcka hela dagen. Därför har jag bestämt att malin ska bjuda upp mig på kaffe och skitsnack, men det vet hon inte om ännu =)

ARRIVEDERCI

Heartbeats

Publicerad 2009-04-12 20:45:25 i All day, every day..,

Har vart tokfint väder hela dagen och jag har knappt stuckit näsan utanför dörren. det är ångest.. snöade in i min NaK kurs och gjorde nästan hela kursen idag av bara farten, och det är ju najs, slipper man det sen.

Ser ut att bli Sthlm för mig ett par dagar nu. Kände att jag behöver komma bort lite för min egen skull, och inte vara iväg för att jag jobbar eller något annat. Så då tänkte jag att en liten tripp till Mia vore mysigt, har ju fortfarande inte sett hennes slott och Sthlm på våren är ju aldrig fel. Och så saknar jag henne något helt sanslöst mycket! Så ska det bara lösa sig med lite saker och ting här hemma som nog inte ska vara några
större bekymmer. Och sen bär det av!

Nu ska jag mysa till det med att fixa till mig själv, ska lacka naglar, fixa ögonbrynen, shejva legsen och lite annat smått och gott som får en att känna sig piffig! Får dock bli utan ett glas vin eftersom att jag har Standby imorgon bitti :(

Och denna låten ska jag lyssna på på repeat!







Nöjd?

Publicerad 2009-04-12 12:09:57 i All day, every day..,

Har en ny favoritlåt, texten känns som jag i ett nötskal!=)
(förutom att jag inte tror att jag kan "fixa vem jag vill")


Usch, hur kunde jag dejta det där?
Att jag trodde det skulle fungera
Det började bra, men sen efter nån dag
Försvann all hans charm och han blekna
Det var inte den första i år
och definitivt inte sista
Det brukar bubbla från start
Med spännande prat
Romantiska möten med kyssar

Men sen tröttna jag direkt
Vilken äcklig andedräkt
Hans irriterande tics
Han är royalist
Jag förtjänar faktiskt något bättre
Jag lovar, jag kan fixa vem jag vill

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå
Men herregud, jag kan få bättre än så

Jag har verkligen provat med allt
Jag har träffat, för fan, hela världen
Från Paris till Shangai, slitna jeans och kavaj
Jag har till och med surfat på nätet
Men jag blir aldrig nöjd, nej, jag stör mig på allt
Han skriver så fult och han sjunger så falskt
Vilken läskig mustasch, alldeles för lat
Var är hans sinne för humor?

Nej, jag hittar ingenting
Ingen groda som blir min prins
Bara genomsnittsskräp, inte tillräckligt tät
Varför ska jag nöja mig med nåt mindre,
när jag vet jag kan fixa vem jag vill?

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå
Men herregud, jag kan få bättre än så

Dom har vart gamla, dom har vart unga
Dom har vart smarta, dom har vart dumma
Dom har jobbat på bank, dom har rest överallt
Jag har gett alla den chans jag har kunnat
Dom har vart snygga, dom har vart rika
Dom har vart stygga, dom har vart dryga
Men inte nånstans har det funnits nån man
Som lyckats få mig att mjukna

Dom har vart gamla, dom har vart unga
Dom har vart smarta, dom har vart dumma
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel

Dom har vart gamla, dom har vart unga
Dom har vart smarta, dom har vart dumma
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå
Men herregud, jag kan få bättre än så

-Veronica Maggio

Våfflor och Guitar Hero

Publicerad 2009-04-11 10:05:29 i All day, every day..,

Då var det äntligen lördag och dags att åka och träffa min älskade Farmor och Farfar! Gud vad jag har saknat dom! gottegrisarna har legat och glassat på Cypern nu i 3 månader så det känns som evigheter sen jag träffade dom. och så blir det påskmat, eller, slog mig att jag har antagit det hela tiden, men kan inte tänka mig att farmor skulle ställa till med något annat denna helgen.

Sitter och frustar över matten, ångrar att jag väntade så länge med just det ämnet av alla! var ju så längesen jag läste matte att det har blivit rena kinesiskan för mig. ekvationer och olikheter, blääää..... men jag SKA plocka hem mitt MVG i B kursen också, det har jag redan bestämt mig för, annars hade det ju inte vart nån poäng i att lida sig igenom det hela nu. ska ta och köra hem till pappa så får han hjälpa mig och förklara saker och ting. Vad korkad man kände sig helt plötsligt då...

Vi åt ju våfflor igår - såhär såg det ut!=)

 
 
Gissa vilken som är min???

Sen spelade vi guitar hero, försökte lura in mamma i det hela, men hon fick mest panik..

Malin rockar loss i soffan



Har hört att jag inte har tillstånd att dö i någon matolycka just nu, men risken finns,
för nu ska jag duscha och sen ska jag äta tills jag förmodligen spricker=)

GLAD PÅSK ALLES!!!!

Myspys

Publicerad 2009-04-10 16:46:41 i All day, every day..,

Har haft en helt underbar dag i Höganäs idag! Solen skiner och det är riktig påskvärme! Så man kan ju inte sitta stilla inomhus. Sparkade upp Malin för att gå en promenad men vi kom inte längre än 500 meter förän vi slängde oss i gräset på kvick och låg och mös i säkert 2 timmar.

och nu har vi svullat i oss vars en laxmacka och sitter i denna stund och väntar på att mammas sanslöst goda våfflor ska bli färdiggräddade=)

och i mellantiden lägger vi upp lite bilder!


Moi


Jag och Malin grisar i solen!


Malin nere på bryggan


Höganäs, vackra Höganäs!

Nu luktar det våfflor=)

ARRIVEDERCI!!

Förbannad!!!!

Publicerad 2009-04-09 09:06:45 i All day, every day..,

Jag hatar bilar, och då menar jag HATAR bilar.. Speciellt min, jag ska skicka skiten till skroten, men först ska jag sparka på den, ruskigt hårt.. Det lilla äckliga livet har bestämt sig för att gå sönder lagom till påsk och alla har stängt.
Min bil SKRATTAR ÅT MIG!!!

Däremot så gillar jag Jocke på mecken. Han är snäll, han säger att han har mycket att göra eftersom att det är påsk och allt, men att jag får komma in så ska han titta på min generator(sh*lvetesJ*vlaskitf*anskap!) fast att han inte hinner egentligen.

Skrattar bäst som skrattar sist, för nu ska du till mecken skrothög!!!

Paradiset!

Publicerad 2009-04-06 12:59:16 i All day, every day..,

Hittade ännu en bild från underbara Krabi och vårt underbara hotell!
Blir ledsen av att tänka på hur många månader det kommer att dröja
innan man får flytta in där igen...

Mina håriga sexy legs i paradiset =)

Vårkänslor!

Publicerad 2009-04-06 11:36:28 i All day, every day..,

Jag älskar vårvädret som har infunnit sig (ÄNTLIGEN!), tack Mia, detta gjorde du riktigt bra! Har mest suttit ute på balkongen och myst med mitt kaffe denna morgon, ringt massa telefonsamtal och tagit tag i plock, allt från min underbara balkong=) ska snart packa ihop mina väskor och åka till CPH för att göra den sista flygningen på mitt kontrakt. känns sorgligt, som att det här underbara är slut nu, men det är det ju inte. det blir bara annorlunda. kommer ju fortsätta flyga, bara lite mindre.
Så jag tänker se det från den ljusa sidan helt enkelt!

Hade en jättetrevlig helg, tog det riktigt lugnt i fredags, var nere i stan och tog en latte med min underbara lillasyster i solen. känner igen mig i så mycket av hennes tankar, det var trots allt inte längesen jag var 15-16 och hade alla världens bekymmer. men det är svårt att försäkra någon i den åldern om att allt kommer ordna sig, för det gör det, alltid.. I lördags så blev det ut till Johanna i viken för att ta premiären på grillen. otroligt hur gott det är när man inte grillat på så länge! det var allt ifrån spett, till stekar, till mina små veggobiffar. och sallad (massor av sallad), potatissallad, vitlöksbröd, såser och vin. finns det något bättre än god mat, gott vin och härligt sällskap i solen? så fort solen kommer fram så får man plötsligt så mycket att se fram emot, tropical, festivaler, grillkvällar, Hamnpaviljongen, SOMMAR!

Eftersom att Michaela klagat på antalet bilder så lägger jag upp en,
dagen till ära, från mitt nya skrivbord - balkongen=)



Arrivederci!

Om

Min profilbild

Välkommen till Jackies blogg!

Här kan ni följa mig och mina påhitt, min vardag med plugg, sol och SURF! Och resan börjar i Marocko...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela