FOR WHATEVER WE LOSE (LIKE A YOU OR A ME) IT'S ALWAYS OURSELVES WE FIND IN THE SEA...

- e.e cummings

So, I grab my suitcase full of nothing.

Publicerad 2011-01-21 14:30:34 i All day, every day..,




Lite lek med redigering..


Börjar bli riktigt frisk nu, ingen nästäppa, locket i öronen är så gott som borta och inget halsont. Det enda som är kvar är att den rackarn som spänt upp mitt huvud i ett skruvstäd och bankar i det får gärna ta och släppa efter nu. Kan vara så att det enda som behövs är en tur till Thai och lite massage så är allt löst :)


Så det är precis vad jag ska göra på Söndag. Jag ska packa med mig Mia i resväskan och åka till Thai. Ska bli kul att få visa henne mitt andra hem. Även om hon vart där förut, så har hon inte sett det från mitt håll. Otroligt vad tiden har gått fort. Var flera veckor sen vi bestämde det och vips, så var det 21/1-11. Denna vintern har susat förbi i ett helt galet tempo. Peppar, peppar. Den är ju inte slut än och ofta kan det vara Februari och Mars som känns jobbiga. De två längsta, mörkaste, kallaste månaderna då man varken har jul eller nyår att se fram emot utan bara väntar på våren. Ett alldeles ypperligt tillfälle att uppskatta att man bara kan vara utan att ha bråttom och stressa till nåt, fiffigt va? Det är precis nu man ska passa på att unna sig långa, varma bad, ett glas rött lite mitt i veckan, en bra film när det är mörkt, en ny gossig tröja eller varför inte en massage med varma stenar? Huvudsaken är att man kommer på att alla månader är bra till något.


Just nu längtar jag mest av allt efter att få bli helt och hållet frisk så att jag kan sätta igång och träna igen på allvar. Var riktigt duktig där innan jag och Mia åkte till Kreta (jaaa, jag vet att det var i Maj) men sen blev allt en enda lång semester. Och nu sen jag fått upp glöden så har jag varit förkyld och sjuk. Framför allt nu när jag slutat röka så vill jag unna mig själv en kick as kondition! Jag ska verkligen göra min kropp till mitt tempel. Eller.. Min borg. För den ska vara så grym att inget biter på den. Sen får själen vara mitt tempel. Tänkte jag skulle smygstarta med långa promenader nere på stranden nu i veckan, för det är både jag och Mia bra på, framför allt tillsammans! Sen när jag kommer hem så skiter jag i om jag är sjuk, Bodybalance ska jag åtminstonde klara av. 


Klicka här för lite mysmusik i vintermörket om du har Spotify!













 

It's like forgetting the words to your favorite song.

Publicerad 2011-01-20 19:56:30 i All day, every day..,

It's like forgetting the words to your favorite song
You can't believe it, you were always singing along
It was so easy and the words so sweet
You can't remember, you try to feel the beat















Några bilder från min promenad idag. Har massvis med tankar som snurrar runt och kände att jag behövde lite frisk luft, framförallt när vädret varit helt underbart. Kom fram till en sak som jag vet att vem som helst av er som känner mig hade sagt "vad var det jag saaaa" om. Jag måste lära mig att slappna av när allt är bra. Jag är aldrig så stressad som när jag inte behöver vara det nämligen. Och vad som händer då är att jag glömmer bort att stanna upp, ta in, känna efter och känna hjärtslagen. Jag ska göra ett försök, mitt absolut bästa. Jag ska göra raka motsatsen till vad jag brukar när jag skriver detta kapitlet av mitt liv. Den här gången ska jag inte glömma texten, jag ska sjunga med i vartenda ord.


EET







Så gråt, gråt så länge du vill..

Publicerad 2011-01-19 16:03:10 i All day, every day..,

Ligger fortfarande sjuk, platt som en pannkaka. Börjar bli tröttsamt det här, att bara ligga hemma. Känns som att man blir sjukare ju mer man är hemma också, man "sunkar ner sig" på nåt sätt. Var hos läkaren igår, listade om mig till Stattena, har inte vart på vårdcentralen sen jag flyttade in till stan för 3 år sen verkar det som. Fick med mig någon vidrig kortisonspray hem, är tydligen fortfarande jättesvullen i alla luftvägar och hade ev vätska bakom trumhinnorna. Ajajaj.. Men på Söndag ska jag flyga, sjuk eller ej, för nu är det bannemig färdigsjukat! Nu är jag så j*kla less på det här.


Sitter uppkurad i min gamla, gamla röda fåtölj. Dricker kaffe och myser litegrann. Tänker över livet och funderar. Är makalöst lycklig just nu, men samtidigt väldigt, väldigt sårbar. Inte så konstigt kanske, man blir ju det när man har saker att förlora, men jisses vad bräckligt livet blir när man mår bra? På något sätt så är vardagen mycket stabilare när man har lite motgångar, när man själv får "kämpa" känns allt runt om en ganska fast och stabilt. Men nu när mina pusselbitar börjar falla på plats så är jag plötsligt mitt i en känslomässig berg och dal bana och superkänslig för allt möjligt. Här om dagen grät jag som ett hysteriskt barn för ingenting. Verkligen ingenting, för jag har inget att gråta för. Men jag hörde en låt jag tycker är fruktansvärt fin. Jag var inte ens ledsen, det bara passade kroppen att gråta en skvätt (eller en hel flod) just då märkligt nog. Men som min kloka vän Johanna sa - det kanske är mycket som frigörs just nu, gammalt skit, som kommer med lättnaden över allt annat som gör mig glad. Att jag gråter bara för att jag behöver gråta en massa just nu, att alla gamla tårar ska ut så jag kan börja på ny, blank sida.



Gråtlåten..





Men som jag skrev tidigare så är jag oerhört lycklig just nu. Jag har en härlig balans på allting. Jag har underbara vänner, jag har så mycket kärlek i mitt liv och alla ouppklarade ting är numera utredda. Jag vet precis vart jag står, vart jag vill och vad jag känner. Allt är precis så som det ska vara just nu, det fattas mig ingenting. Jag trivs, jag njuter, jag älskar att jag är där jag är.






Hur kan man inte älska Helsingborg med dom smultronställena? En alldeles underbar plats att rensa tankarna på längs Landborgspromenaden. Fast just den dagen låg snön kvar, efter att ha töat och sedan frusit på igen. Behöver jag säga att det vart halt?


ARRIVEDERCI!!!

 

Hej förkylning, hejdå Thailand :(

Publicerad 2011-01-11 12:27:01 i All day, every day..,

Ligger hemma, platt på rygg, under täcket och tycker synd om mig själv. Det är nämligen så att jag kommer få stanna här under när mina underbara kollegor får flyga den härliga maskinen jag längtat efter sen våren 2009 ner till fantastiska Thailand. Det suger. Det suger verkligen rejält...


Det är nämligen det som är nackdelen, förmodligen den enda nackdelen som finns i hela världen, med detta jobbet. Förkylningar är lite känsligare än på vanliga jobb eftersom att våra trumhinnor och bihålor påfrestas mer när vi flyger än på t.ex. ett kontor. Man kan inte chansa på att gå till jobbet när man haft feber eftersom att man inte kan gå hem om man mår sämre. Vi har ingen gråzon när vi är sjuka. Antingen är man sjuk - eller så är man det inte. Andra jobb kan man bli ersatt på, mitt i ett pass, eller så kan kollegorna klara av att täcka upp sista 3 timmarna om man mår pyton och ingen kan komma in och täcka. Man kan klara att sitta genomförkyld på jobbet om man sitter vid ett ensamt skrivbord framför en datorskärm. När man flyger så finns det lagar som reglerar hur många vi måste vara ombord för att säkerheten ska hålla. Och det är lite svårt att ringa in någon om man råkar vara 10 000 meter upp i lufter över Indien eller något annat land man kan tänkas flyga över. Med andra ord så är det fullt oacceptabelt att gå till jobbet och vara halvkass, eller inte 100% fit for flight som vi säger, för risken är att man sätter resten av besättningen i skiten. Så där har ni den. Förmodligen enda nackdelen i hela världen med att vara flygande.



Nu ska jag göra mig en kopp te, och sen krypa ner under täcket igen.




ARRIVEDERCI!!



Home is wherever I'm with you..

Publicerad 2011-01-09 14:31:00 i All day, every day..,





Är lite sönder idag. Har haft ett par fantastiska dagar på mitt fantastiska jobb med mina fantastiska kollegor. Men idag är jag alldeles flygbakis och verkar dessutom ha åkt på det som kan bli en riktig dunderförkylning. Ska åka och fylla på med ammunition - Kan Jang. Det och multivitamin is the shit.


Har fått denna låten på huvudet, kan inte sluta lyssna.


Så varsågoda, jag skickar vidare :)









<3

ARRIVEDERCI!!!





Årets första, och bästa, tips!

Publicerad 2011-01-05 20:12:06 i All day, every day..,

På nyårsafton (som firades i Sthlm) beställde en kollega till mig in det här vinet på hotellet vi bodde på. Herregud vilket vin säger jag bara! Förmodligen ett av de bästa rödvin jag smakat, rinner som honung genom halsen. Kan bara säga, KÖP DET! För det gjorde jag idag, var alldeles lycksalig när jag hittade det på systemet. 144 kr / flaska och det är värt varenda krona. Så nu ska jag titta på mitt vin ett par veckor, det får vänta tills den där alldeles speciella personen kommer hem och korkar upp flaskan tillsammans med mig.





Så varsågoda och njut mina vänner :)



ARRIVEDERCI!!






Remember 13

Publicerad 2011-01-05 13:41:51 i All day, every day..,

Running away, running away from here.
Going home, going home where you are.

I'm feeling the way, I'm feeling the way you are.
Don't fade away, don't fade away.

Remember those sweet days.
My starting line has just begun.
Don't let me down, you know...
Let's go home we'll make it.

I need you, I need you tonight.
Not only tonight, forever, whenever I need.

Let it be, let it be...
Am I everything? Am I anything that you want?

I'm home again with you.
You're looking at my eyes.
We step up one by one...
Love is a precious thing.

I'm home again with you.
Come here and then kiss me...




Räknar dagarna...



2011 är mitt år

Publicerad 2011-01-04 18:51:55 i All day, every day..,

Nuuu ser ni, nu händer det grejor här! Bestämde mig för ett tag sen för att 2011 verkligen skulle bli mitt år. Det året då jag vänder mitt liv till precis allt det där jag vill ha och verkligen blir aktiv i mina val i vardagen. Helt enkelt slutar sitta i passagerarsätet i mitt livs färd.


Så.... Håll i hatten.. jag har slutat röka. Efter 10 års rökande så har jag äntligen kommit underfund med att jag verkligen inte behöver det i mitt liv. Och vet ni vad? Det känns faktiskt inte ens svårt. Och absolut INTE som en uppoffring. Känns verkligen att jag gör mig själv en tjänst och jag har än så länge inte vacklat en sekund i mitt beslut. Tjuvstartade till och med. Hade sagt att jag skulle sluta 1/1-11. Tog mitt sista bloss kvällen 30/12-10. Säger inte att jag garanterar att jag aldrig mer kommer ta ett bloss, men kan lova att jag inte har en önskan nu om att göra det. Shit happens, än så länge står jag stark :)


Vidare har jag bestämt mig för att ta tag i mitt vardagliga välmående. Jag har börjat äta någorlunda enligt GI, framförallt eftersom att kolhydrater, precis som laktos, ofta kan ställa till det i magen. Och eftersom att jag inte äter kött och dessutom är lat så har jag kommit in i dåliga matvanor som mestadels består av just kolhydrater. Så nu blir det helomvändning, två veckors "detox" och sen en sund, långsiktig fördelning av vad jag äter. Faktiskt riktigt roligt! Har fått tillbaka glädjen att laga mat, bakade bröd imorse (ett riktigt projekt med 2 omgångar jäsning osv), njuter av att laga varmrätt och ska snart äta desserten jag gjort som innehåller mindre skit än ett knäckebröd. Den som sa att "dieter" är tråkigt kan slänga sig i väggen, har aldrig ätit så god mat som nu!

Så ni får ursäkta om bloggen kommer ha en del matinnehåll en stund framöver..






Ska också berätta att jag har världens bästa syster som låtit sin älskling vandra vidare till behövande mig nu när hon gift om sig. Vi pratar såklart kamera. När hon träffade Canon 7D så fick helt enkelt 400D flytta hem till mig. Och jag är jättekär, är glad att det sprack mellan dom två ;)

Så av den enkla anledningen så får jag ju lägga upp lite bilder nu när jag håller på och lär mig! och ni är alla välkomna med kritik, men då konstruktiv sådan tack :)




Bus med sötaste ungen som finns - Nikki!



Väldigt mörk, men ändå..



Måste lära mig att utnyttja alla funktionerna, förstå hur jag ska använda dom, men det kommer väl med tiden får jag hoppas. Övning ger färdighet!


Nu blir det dessert.



ARRIVEDERCI!!!




Om

Min profilbild

Välkommen till Jackies blogg!

Här kan ni följa mig och mina påhitt, min vardag med plugg, sol och SURF! Och resan börjar i Marocko...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela