FOR WHATEVER WE LOSE (LIKE A YOU OR A ME) IT'S ALWAYS OURSELVES WE FIND IN THE SEA...

- e.e cummings

Thailandsmys

Publicerad 2010-02-28 12:48:42 i All day, every day..,

Vart helt slut när vi landade imorse! Så dagen har gått åt till att sova, lyckligt nog så har det vart mulet och tokregnat hela dagen så jag har snusat med ytterst gott samvete. Sen blev det massage, en starbuckslatte och en subwaymacka och upp på rummet för lite mys. Visst ja, får juh inte glömma den himmelska bananmuffinsen som jag fuskade med! Men nu så har det slutat regna iaf, så tror jag ska bege mig ut och se om jag hittar mina kollegor, magen börjar skrika efter Chicken cashewnut, var ju längesen sist ;)





Imorgon får vi hoppas på sol, annars kommer jag bli fet av detta stoppet och rulla ut när vi landar i Sthlm. Ajajaj....



ARRIVEDERCI!!




Gotta stand my ground even if it rains or snows...

Publicerad 2010-02-24 11:17:00 i All day, every day..,

Helt fantastiskt att vakna en sån här dag när solen strålar och snön gnistrar i ögonen! Blir frukost och sen står valet mellan en lång promenad i skogen eller att fortsätta mitt städande.. Jag ska visserligen träna Bodybalance ikväll men på gymmet är det ju inget solsken..


Vaknade igår av att Fanny, som är butikschef på Smarteyes där jag jobbade i somras, ringde mig. Hon undrade om jag ville följa med på nöjesgalan på lördag, hur fantastisk kan en människa bli? Tyvärr så fick jag tacka nej eftersom att jag åker tillbaka till Thai på lördagmorgon, men gud vad det värmde att hon ville bjuda med mig. Tycker så mycket om mina gamla kollegor där, inte alla föredetta jobb man sitter och fikar på när man är ledig?


Har ett litet projekt på gång med pappa, kan inte berätta än vad det är, om det ens blir något, men om det blir något av det hela så hoppar jag jämfota av glädje! Så nu säger jag A.. B kanske kommer om 2 veckor eller sådär=)


Kan rekommendera alla att lyssna på denna underbart mysiga låt. Texten är så vacker att man nästan blir tårögd, en sån man skulle jag vilja ha i mitt liv!

 

ARRIVEDERCI!!

Flygbakis...

Publicerad 2010-02-23 12:59:48 i All day, every day..,

Känner mig som om någon har stoppat ludd i mina öron och låst in mig i en guldfiskskål. Vaknade och vart toksnorig imorse (läs vid lunch), har haft en förkylning på gång ett tag här nu, men jag hade hoppats att den skulle hålla sig borta och krypa tillbaka dit den kom ifrån. Men tyvärr så verkar det som att den är här. Fast jag tänker hoppas på att det bara är en av symptomen när man har sjukdomen flygbakis. Ni som själva flyger förstår precis vad jag menar...

Flygbakis är för övrigt det du åker på dagen efter en flight där du bara har druckit hälften av det vatten du borde druckit (säg att man borde försöka klämma åtminstonde 3 liter på en Kanarias t/a), glömde ta en resorb som plåster på såren och haft en natts sömn som är jämförbar med den du får efter att du trillat in från krogen kl 05 en lördagsmorgon. Men det är sååå värt det=)

Tänkte ta och boka om min Sthlms biljett så att jag kan stanna och mysa med min favorit-Mia i två dagar när jag ändå har vägarna förbi, men henne får jag inte tag på. Antar att hon är och tränar, eller så har hon försvunnit i sin garderob för det är enda anledningen till att hennes telefonsvarare skulle gå igång när hon är ledig!

Hade också en plan att fortsätta mitt "hörn till hörn" städande här hemma idag, men den planen ska jag nog ta och skrota. Har nämligen bestämt mig för att jag ska ägna en ledig dag i taget åt ett rum i taget och verkligen rensa, skura, städa och sortera så att hela lägenheten blir som ny! Garderoben och köket är nu avklarade och dom var nog värst. Men det spar jag till imorgon... Får räcka med att ligga på soffan och kurera mig, sen blir det spinning vid 17 om denna förkylningen bara ville ge med sig en aning. Nu ska jag iaf äta frukost (kan man kalla det frukost när kl är efter 12?) och titta på tv.

ARRIVEDERCI!

Förr eller senare så drabbar livet oss alla....

Publicerad 2010-02-21 12:31:07 i All day, every day..,

Fick mig en liten tankeställare imorse, fick genom det berömda facebook veta att en barndomsvän blivit sjuk, fått cancer rättare sagt. Det är så fruktansvärt, att man går och tar för givet att man är frisk och kry, klart att jag kommer leva tills jag är 100 år??? Fick hur som helst en tankeställare, det är väl egentligen självklart, men att verkligen uppskatta livet för vad det är. Att jag är frisk och kry, att min familj mår bra och att mina vänner finns runt mig. För självaste livet är minsann inget att ta för givet, det finns så många människor som lever med alla möjliga hinder, men tar sig igenom det och har vett att uppskatta det de har. Problemet är att alla vi andra har fört oss själva bakom ljuset och intalat oss att "det händer inte mig, bara alla andra", men vilka är alla andra? Just det, du och jag.. Vi är alla andra för alla andra.. Jag menar inte att man ska springa runt och oroa sig för att man kanske har någon sorts åkomma varje dag, bara att man ska aktivt uppskatta sig själv och sin omgivning och faktiskt med jämna mellanrum känna tacksamhet och ödmjukhet inför livet och allt det innebär. Klart att förr eller senare så drabbar livet oss alla i form av något, men jag vill väl tro att det är lättare att hantera om man redan innan är tacksam över det man har?



Så idag ska jag inventera, och jag ska bara ta med allt det där underbara jag har i livet, för resten kan faktiskt kvitta. Resten är bara lyxproblem som jag kan välja att belysa annorlunda, och det tänker jag försöka med.






Helt tagen...

Publicerad 2010-02-20 21:44:54 i All day, every day..,

Vilken härlig dag det har varit idag! Inte vädret då då, men allt vad jag har gjort idag. Just ja, kan berätta att jag var såååå duktig och rensade upp i min garderob också, nu kan man till och med gå in i den! Men det vart igår det.. Som jag rensade alltså=)


Började morgonen med ett härligt boxpass, gud vad skönt det var att få ta ut lite aggressioner, och resten av dagen har jag vart helt slut i kroppen. Ni vill inte veta vilka jag tänkte på när hanskarna var på, men ni som känner mig kan säkert gissa er till det. Verkligen en träningsform att rekommendera.


Sen bar det av ner på stan för bio med mamma och lillasyster. Avatar stod på schemat och jag kan inte säga annat än HERREGUD vilken underbar film! Jag vet att jag är sen på det, men det som e bra med det är att dom har fått in 3D i hbg nu också (vilket alla tidiga människor missade). Men jag är tagen, den är helt fantastisk. Såklart grät jag som ett litet barn genom hela filmen, än för det ena, än för det andra, men så är det när man är så lättrörd som jag. Grädden på moset var i scenen där Neyitri och Jake ska kyssas för första gången. Stämningen hade byggts upp, hela salongen var knäpptyst och väntade förväntansfullt på det ögonblick då de äntligen skulle få varann. I salongen sitter också en liten kille på sådär 7-8 år som är på bio med sin mamma. Lagom till deras läppar ääääääntligen möts i en romantisk kyss, klämmer lillkillen ur sig ett ljudligt, men ack så innerligt; -BLÄÄÄÄÄÄ, varpå hela salongen brister ut i ett hysteriskt asgarv! Dagens bästa kommentar om jag får bestämma, helt klart!


Så nu är jag också frälst, hade jag fått bestämma hade jag flyttat till Pandora och blivit avatar jag med, fast jag skulle nog hållt mig till att rida lillpippin, den stora ser aningens för läskig ut för att jag skulle ge mig på och brottas med en sån....




Klart att hon är animerad, så snygg kan man inte vara annars=)


ARRIVEDERCI!



För lite sex...

Publicerad 2010-02-18 18:20:49 i All day, every day..,

Två frågor:



1. När tusan ska det bli vår egentligen?


2. Kan man bli knäpp av för lite sex?




Nu ska jag roa mig med att ge mig ut i snön och köra till macken och byta lampa, fylla på spolarvätska och tanka... Roligare kan man ju ha....

 

Stackars, stackars mig....

Publicerad 2010-02-18 11:45:53 i All day, every day..,

Usch vad det är synd om mig idag, tränade bodycombat igår för första gången, och nu tänker ni säkert att det är synd om mig för att jag skulle ha träningsvärk. Men så är det inte! Jag har ingen träningsvärk, men däremot j*vligt ont i axelleden, måste ha dragit till något i armen igår när jag stod och slog ihjäl alla dumma ex..
Så det är såååååå synd om mig =)


Sitter och lyssnar på den där rackarns låten om och om igen, den är så pepp! Underbar att hoppa runt till här hemma och göra sig klar för dagen till, jag dansade till och med i duschen hur nu man får plats till det! Spelade den för mammsen igår, och hon stod och dansade tillslut framför spisen, LOVELY!
Som mamma sa; - Vet du vad? Detta är MINK!!!!


För övrigt så bjöd gårdagen på en mysig lunch med pappa på Råå, lite shopping på väla (bl.a. en sån oljebrännare, så nu luktar hela lägenheten ljuvligt av Moke flower olja), träning och avslutades hemma hos mammsen med hennes fantastiska hemmabakta pizza. Tyvärr äter man alltid för mycket av den (eller hur Mia??:P) men man kan bara inte låta bli!


Så nu får vi se vad denna dagen bjuder på, skulle morgontränat, men får bli till ikväll och se om armen lagt sig lite. Nu ska jag i alla fall ta och hoppa i kläderna, sätta på mig ansiktet och möta en kompis på stan för lite latte och uppdatering...




Godmorgon världen....



ARRIVEDERCI!!




Ge mig sommar!

Publicerad 2010-02-17 16:51:46 i All day, every day..,

Min absoluta favorit party låt just nu! När man hör den så vill man bara dricka vin och skaka loss på ett dansgolv! Eller ännu hellre, barfota i sanden på något beachparty=)


ENJOY!!!




Nu så ska jag snart gå och skaka loss på ett härligt bodycombat pass,
önska mig lycka till, för detta lär bli jobbigt!

Arrivederci!!

 

Home, sweet home...

Publicerad 2010-02-13 19:46:40 i All day, every day..,

Nu så är jag äntligen hemma igen efter ännu en fantastisk Thaitur! Det är verkligen underbart att vara iväg, men samtidigt så är det ju faKtiskt så att
borta bra men hemma bäst!


Min mobil tog en liten simtur häromdagen. Jag skulle gå upp från poolen och slänger ner mobil, kläder, vattenflaska osv, i min nya vattentåliga strandbag, och knatar glatt upp till hotellrummet. Bara det att flaskan hade läckt ut typ allt i väskan (som var vattentät) så där låg min mobil och simmade i sin alldeles egna pool. Mobilen "fungerar", problemet är bara att precis ALLA knappar har bytt funktioner så man kan inte navigera sig fram utan att ha en hel manual över konstigheter.

Lagen om alltings jävlighet kan man också kalla det =)


Nu ska jag krypa upp i soffan med ett glas vitt, men först lite bilder!



Utsikten från 19e våningen i CPH




 

Den jättefina vattenshowen som är varje kväll i centret

 

 

Och min underbara Mia som var hemma på besök innan jag åkte <3



ARRIVEDERCI!!!!

Det blir aldrig som man tänkt sig, ibland blir det mycket bättre!

Publicerad 2010-02-10 16:31:36 i All day, every day..,

Nu fick jag precis höra (igen) att jag är kass på att uppdatera här så jag får väl helt enkelt uppdatera mig lite från Thai för första gången ever! It's all for you Jessica!=)


Är som sagt i Thai, Patong ganska mer exakt och njuter av den olidliga värmen. För det har verkligen varit det idag - olidligt varmt! Man ska inte klaga, men akta er vad fort det går att glömma ruskvädret där hemma när man sitter här och smälter bort klockan 22 på kvällen i bara linnet på balkongen. Just nu längtar jag otroligt mycket tills det blir sommar i mitt älskade HBG, finns inget som slår det. En dag på stranden, en flaska iskallt rosévin, party och balkongmys med tjejerna!


För nu är det nämligen så att det blir Helsingborg för mig i sommar och inget annat. Det där med Mallis sket sig för något 100000 ggr bättre - fast tjänst på TUI! Så jag fick fint förklara för stackars familjen att jag inte skulle komma och bo med dom men som tur var så var dom väldigt förstående. Inte för att det hade ändrat mitt beslut, men det lättar mitt samvete iallafall.


Tyvärr kan jag inte uppdatera med några bilder, men det kommer väl förr eller senare=)


ARRIVEDERCI!

Nytt år, nya möjligheter!

Publicerad 2010-02-02 10:25:37 i All day, every day..,

2010... redan! Tiden går så otroligt fort, förra året bara susade förbi utan att jag hade en chans att hinna med. Men nytt år innebär nya möjligheter! Har tagit en liten stund för mig att inse att det är 2010 eftersom att jag missade allt vad nyårsfirande heter då 12 slaget spenderades under täcket på hotellet i Helsingfors inför en Thailandstur. Men jag är inte bitter, ser det mer som att jag undkom en sjuhelvetes bakfylla istället=)

Året har hittills varit väldigt omtumlande och lite smått vänt upp och ner på mitt liv. Vi fick besked om att våra kontrakt går ut i April, vilket i sin tur har lett till att jag ska flytta till Mallorca i slutet av April! Hur detta gick till har jag ingen aning om, men det ska nog gå bra ändå. Ska bo hos en tysk familj där nere som har en söt liten son som heter Liam och jobba som Aupair, samtidigt som jag äntligen ska ta tag i att lära mig spanska. Men jag hoppas ändå på att vi ska få en fortsatt anställning på mitt älskade bolag och håller tummarna för att jag isåfall får tjänstledigt och kan komma tillbaka och ge järnet till vintern igen med mina nya språkkunskaper! Tänk om man visste på förhand vad livet har i beredskap för en liten människa som mig?

För övrigt så kom jag hem från en helt fantastisk Thaislinga igår! Veckan som har gått har varit alldeles underbar med massor av skratt och härliga konversationer. Jag och min kära kollega Anne (som har varit väldigt speciell för mig sen dag 1) har spenderat stoppet tillsammans med våra brittiska kollegor från ett annat bolag i koncernen och bara ätit gott, solat och badat och njutit av livet! Till råga på allt så fanns både Johanna och Mia här när jag kom hem och kvällen igår spenderades med mina älskade och lite vin. Ens nära och kära kan verkligen konsten att förgylla ens vardag och göra livet ännu lite vackrare!

Åter till det faktum att det redan blivit 2010. Jag brukar ha som regel att inte lova en massa jag inte kan hålla, men detta året har jag faktiskt ett ärligt löfte till mig själv. Jag ska jobba på min självkänsla och bli en lyckligare person som kan bemästra konsten att bekräfta mig själv. Även om många bitar redan ramlat på plats i pusslet så är detta en av dom stora bitarna som finns kvar. Jag har äntligen verkligen förstått skillnaden på självförtroende och självkänsla och då ser jag det som min skyldighet till mig själv att hitta en balanserad och värdig nivå av båda delarna och har lovat mig själv att motionera dem väl=)

Då så är det dags att hoppa in i duschen och sen skrämma liv i Mia, för nu har min dag börjat och då ska minsann hennes göra det också, men först lite bilder!



En strandbild sådär på eftermiddagen..



Jag och Martin



Jag och Alexandra



Alex, Anne och Martin när det var lågvatten.
Kändes som att man var mitt i ett blött Sahara!



Poolen sista dagen, det är så man har separationsångest...

ARRIVEDERCI!


Om

Min profilbild

Välkommen till Jackies blogg!

Här kan ni följa mig och mina påhitt, min vardag med plugg, sol och SURF! Och resan börjar i Marocko...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela