FOR WHATEVER WE LOSE (LIKE A YOU OR A ME) IT'S ALWAYS OURSELVES WE FIND IN THE SEA...

- e.e cummings

Kaos..

Publicerad 2010-05-25 15:27:36 i All day, every day..,

Jag förstår ingenting, vad hände egentligen? Levde mitt trygga lilla liv, allt hade sin plats och saker och ting skötte sig själva. Och nu helt plötsligt är det kaos. Samtidigt som världen spinner runt mig i 380 så står jag still i mitten som i ett vakum och begriper inte ett skvatt. Hur blev det såhär? Allting är egentligen detsamma, tror jag, bara det att det känns annorlunda. Jag har nog omvärderat vissa saker och blivit räddare för andra. Men just nu så vill jag bara ta bussen tillbaka till tryggheten där allt slutar snurra, ta 10 djupa andetag och ge mig själv en paus. Tyvärr har jag inte hittat nån sån hållplats än, men om någon vet vilket nummer det är på den bussen så säg gärna till!


Livet är helt enkelt en omtumlande syssla...





Finbesök

Publicerad 2010-05-22 10:11:33 i All day, every day..,

Nu så börjar det kännas som att jag är back on track igen, att jag äntligen har kommit ur den där cementblandaren. Det är helt enkelt bara att blicka framåt, strukturera sin vardag en aning och satsa. Som ni kanske förstår har dom senaste dagarna vart en aning omtumlande. Mycket känslor och tankar som har snurrat runt i huvudet. Det är det fortfarande men har någonstans nått den punkten att jag har accepterat vad som hänt och att inget går att ändra på. Och med andra ord är det nu det riktiga sorgearbetet börjar, det långsiktiga och stabila i sörjandet. Men det känns åtminstonde "okej".
Jag är "okej".


Inatt kom min älskade Michaela hem till skåne och vi har lyxen här i söder att ha henne hemma en hel vecka! Ska bli så mysigt att träffa henne igen, nu var det visserligen inte så längesedan sist, men det är länge nog för att man ska längta ihjäl sig! Det är det tråkiga i att bli vuxen. Ligan splittras rent geografiskt, man kan inte bara knata över och ta en kaffe, och det har inte hänt på länge att vi har varit samlade allihop. Det är alltid nån som saknas. Och denna veckan blir det Mia. Hur som helst så lutar det åt att vi ska gå ut och ta oss en svängom för gamla goda tiders skull ikväll. Och det behöver jag, en tjejkväll, skvaller, snicksnack och vin, så som bara vi kan!




ARRIVEDERCI!!!






It's all about Crete

Publicerad 2010-05-20 22:36:33 i All day, every day..,

Nu är jag där igen, freakar ut, pallar inte trycket, drar i handbromsen, kompar ut och avanmäler mig. Varför gör man alltid det så svårt för sig?


Som ni kanske förstår så har inte bloggen vart min prio ett på listan denna veckan och är inte riktigt det ännu heller men jag ska göra mitt bästa för att komma ikapp, jag lovar!


Länkarna till Kreta, dag för dag:

Lördag

Söndag1

Söndag2

Måndag

Tisdag

Onsdag

Onsdagkväll




Det blir tyvärr det enda för idag....






Hon flyger med sina egna vingar nu...

Publicerad 2010-05-19 20:54:36 i All day, every day..,

Då var den här, den sorgliga dagen då han där uppe stal våran älskade styvmamma, vår ängel som han ville ha för sig själv. Tårarna blandas med skratt var gång jag tänker på alla minnen vi har med henne, det var alltid full fart. Men jag saknar henne redan, detta är inte rätt, hon skulle ju åka runt på sin rosa vespa i sommar och göra Malmö osäkert. Med tanke på hur jag mår så kan jag inte ens föreställa mig hur Michelle mår, det önskar jag inte ens min värsta fiende. Men hon var så fridfull när hon låg där, älskade, älskade Christel, med massor av tända ljus och rosor omkring sig. Och nu hoppas jag verkligen att hon sitter någonstans på en strand där uppe, viftar med tårna i sanden och blickar ut över havet med en piña colada i handen. Hon är en ängel vi alla kommer att fattas, sakna och sörja. Och nu flyger hon med sina egna vingar. Jag vet att hon kommer hålla koll på oss här nere, hon kommer alltid finnas med mig och precis därför så började jag min hemkomst med att hälla upp ett glas vitt och höja glaset och skåla med henne, för att hon vann, för att hon var stark och för att hedra hennes livslust. Och jag vägrade säga hejdå, jag sa; vi ses. För det vet jag att vi gör, kanske där uppe, kanske i nästa liv, kanske kommer hon ner nu på besök? Hur som helst så kommer jag alltid bära minnet av henne med mig och vara tacksam över de år vi fick tillsammans med henne.

Du kommer alltid att fattas oss...





 Tack världens bästa Mia, utan dig vore allt så mycket jobbigare, du är som alltid en klippa. Och tusen tack till alla er som hört av er och stöttat såväl mig som resten av familjen. I nöden prövas vännen heter det ju och nu vet jag verkligen....



<3











UNDERBART

Publicerad 2010-05-17 20:41:46 i All day, every day..,

Har ganska mycket runt mig just nu men tänkte ni åtminstone skulle få lite uppdatering om hur Kreta var. Ett ord: UNDERBART! Det var verkligen en oslagbar vecka där nere med så otriligt många fina människor, vacker omgivning och fantastiskt väder. Kreta is the shit!


Lägger upp några bilder här, men för er som vill höra hur veckan var, dag för dag och se alla bilder så kommer jag länka till Mia's blogg där ni kan läsa om alla våra bestyr. Så följ mina dagslänkar så ska ni få höra rubbet =)










Glass!


Oväntad partykväll, on the house!

Jordgubbsmia=)

Eftermiddagsfika

Underbara strand...






Jag och Killer, visst ser han farlig ut? 


Hela ligan på Mambo

Georges bil, cabbe med två säten, där vi åkte fyra =)




Och så packade jag ihop Mia och åkte hem =)



Sista drinken på vår paradisö!



Nu måste jag få i mig lite mat. Det är nu bekräftat att sommarsäsongen är på gång, jag har nämligen fyllt min kyl och det händer inte på vintern!










Back in town

Publicerad 2010-05-16 00:12:35 i All day, every day..,

Nu så är jag och Mia tillbaka hemma i Sverige igen. Notera att det inte finns ett äntligen i den meningen. För hade vi fått välja hade vi nog stannat och blivit greker på heltid, finns inget folk som är så härliga och öppna som dom! Just nu så går ögonen i kors så mycket mer uppdatering än såhär får ni tyvärr inte idag. Men imorgon så ska ni få höra hela härliga veckan!


καληνύχτα!!!!

eller


Godnatt som vi säger på svenska =)

 

Sorg i hjärtat, tårar som rinner och en klump i magen..

Publicerad 2010-05-07 20:01:06 i All day, every day..,

Det är med sorg i hjärtat jag säger att jag tänker på vår älskade C. Hennes kropp utkämpar en kamp i livets slutskede idag, en fight som redan är vunnen, men jag vet att hon slåss ändå.


Jag har nog inte riktigt förstått hur illa däran hon varit under året som gått, eller kanske är det så att jag har förnekat det för att få situationen att kännas enklare? Det har kännts som om det varit på låtsas, att det är väl klart att hon blir bra igen? För C är en kvinna med stake, livslust och kämparglöd. Hon är inte en sån man ger sig på ostraffat och utan att få en omgång tillbaka. Och jag trodde verkligen hon skulle ta sig igenom det här. Hon är ju min undebara "styvmamma"..



Det var egentligen inte förän jag satt på tåget efter att jag och Mia skildes åt på Arlanda idag som jag förstod att detta faktiskt är på riktigt, this is it. Och då kom tårarna. Stilla, våta och accepterande tårar. För det finns inget annat att göra än att acceptera att situationen är som den är, att gud är på väg att stjäla ännu en vacker ängel från jordalivet. Men det är allt annat än rättvist, inte när hon vill vara kvar och det finns så många andra som önskar sig bort härifrån.


Så idag tycker jag att vi alla berättar en gång extra för våra nära och kära hur mycket vi älskar dem, att vi uppskattar livet lite mer än vanligt och verkligen glädjs över allt vackert vi har i våra liv. För innan man vet ordet av så kan det vara borta, utan förvarning och helt oförtjänt. Och mina tankar går även till M, hennes vackra dotter som kämpat med sin mamma genom allt.


<3<3<3








Freaking out...

Publicerad 2010-05-07 10:24:56 i All day, every day..,

Nu sitter jag här med hjärtat i halsgropen och räknar ner tiden till jag lämnar skåne för huvudstaden. Damn it! Jag är verkligen nervös!

Skulle precis epilera mina ben, håller ju hela semestern om man gör det istället för att raka. Tror ni inte att den lilla rackaren lägger av när jag har ett halvt lår kvar!? ETT HALVT LÅR!!! Det är inte ens ett helt ben... Och den tar hundra år att ladda upp. God jul och skjut mig!

Har ni tänkt på hur bittra mina inlägg blir när jag är stressad och nervös?
Så nu får ni en gladlåt istället =)

 

Sista kvällen...

Publicerad 2010-05-06 23:55:48 i All day, every day..,

Sista kvällen i min egna säng på 2½ vecka. Då var den här. Sista kvällen innan vi kastar oss hejdlöst ut i Europa och hoppas på det bästa. Sista kvällen att packa upp och packa ner på och sista kvällen att vara i upplösningstillstånd. Sista kvällen...
FÖR SEN KÖR VI!!!!!!!!!!!!!!! =)


Just nu så längtar jag så jag kan dö, en vecka fylld med underbarheter och härliga ting! Om jag sa häromdagen att jag var i upplösningstillstånd så är det ingenting mot vad jag har varit idag/ikväll. Har frenetiskt uppdaterat mig om situationen på Kreta, checkat hundra gånger om hurvida flighten till Chania är full eller inte och googlat Marbella sådär 50 ggr minst. Som tur var ringde en Marbellavan vän och räddade mig från undergången med en genomgång på 40 min om vad man gör och ser på Spaniens härliga kust. Tack, du vet nog inte om det snälla du, men du räddade mina nerver från att krypa ur mitt skinn!


Som ni förstår så blir det ganska fattig uppdatering efter Lördag e.middag, men jag hoppas verkligen att ni allihopa hänger kvar för en recap om veckan som gått när vi är tillbaka på svensk mark igen! Lovar massor med bilder och både jag och Mia har bestämt oss för att skriva dagbok under semestern. Så jag garanterar en näst intill ocensurerad version om SEMESTER2010. Men jag lovar att ni ska få fotouppdatering in i det sista och om jag hinner så berättar jag till och med vart jag ska.


Men nu så kan jag berätta att jag ska hoppa ner i min säng och inget annat. Klockan ringer vid 07.00 imorgon bitti och då blir det ut till mamma och fixa lite med det sista som ska fixas innan hon skjutsar ut mig till flygplatsen. Där möter Mia upp mig så vi kan fixa lite till innan hon åker till jobbet och jag åker hem till hennes lgh och fixar vidare.


Så godnatt gott folk, vi ses imorgon!



ARRIVEDERCI!!








En flygvärdinna med resefeber..

Publicerad 2010-05-05 23:33:04 i All day, every day..,

Jag håller på att få härdsmälta här i milda ordalag. Har ni hört nåt så skamligt? Flygvärdinnan själv har fått något som hon antar klassas som resefeber!? Men jag är inte van vid att behöva tänka själv när jag reser, det gör kontoret så himlans fint åt oss förstår ni.. Pustar bara ut i loungen med en alkoholfri drink när man kommit fram tills den lilla söta tjejen på hotellet ger mig min nyckel och berättar var jag ska bo, sen har man det bra en stund ända tills det kommer en lapp på rummet som berättar att det är dags att åka hem och vilken tid jag ska befinna mig i lobbyn. Alltså, det enda jag brukar ha som huvudbry utomlands är vart mitt rum ligger och vilken tid jag ska vara i lobbyn.


Och nu måste jag tänka ut allt själv! Inte nog med att vi redan klurat ut allt en gång för Cania, nu ska vi klura ut en ruskigt fiffig plan B för att landa i Malaga också. Alltså, jag måste tänka själv 2 gånger om! Men det är lite av charmen med det hela här, rena rama julafton, och hur det än blir så är en sak säker iaf - JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA RESESÄLLSKAP =)



Undrar starkt vart denna dagen tog vägen, jag tror det var en av dom där snabbspolade som bara finns i kalendern för syns skull, fast att dom inte existerar på riktigt. Ni förstår, jag har haft massor att göra, men kan inte komma på en endaste vettig sak jag har gjort idag? Hur får man ihop det? Och tiden har gått helt vansinnigt fort...


Tror jag ska gå och avlida en stund i soffan tills Mia har landat.
Vi har ju bara pratat tre gånger idag =)










ARRIVEDERCI!!!!





 

Det är halva inne och så skålar vi för den sociala biten!

Publicerad 2010-05-05 00:14:48 i All day, every day..,

Jag verkligen, innerligt, beklagar min urkassa uppdatering här på bloggen! Vet egentligen inte hur det har gått till att jag inte haft 15 ynkliga minuter till övers, men så är det bara tyvärr..


Som ni såg så blev det girls night out i lördags, och som ni också kanske kunde se så blev det inte så nyktert! Tanken var att bara laga lite god mat hemma hos Malin, ta några glas vin, prata lite skit och gå ner på Kajkanten och ta ett glas där. Jomen visst! Klockan 22 hade vi tömt allt vin vi hade i vår ägo och ramlade ner på krogen glada och redo. Innan vi visste ordet av så vart lamporna tända och det ver tydligen dags för stängning.. Ingen kunde förklara hur det hade gått till... Men kul hade vi iaf! Sen var det såklart en del andra delar av kvällen som ingen heller kunde förklara hur fasen DET gick till, så jag ska inte försöka förklara det för er läsare heller =)

Kvällen kan sammanfattas i:

"Det är halva inne!" och "Så skålar vi för den sociala biten!"



När jag vaknade i Söndags så antar jag att jag förtjänade precis allt av det jag led av. Åkte på årets värsta bakfylla än så länge, maginnehållet slutade inte åka hiss förän framåt 20 på kvällen. Fyfan.. Min syster kom hem någonstans där mitt på dagen och skrattade åt mig, min bakfylla och mitt sushisug, jag är helt galen i sushi! Men eftersom att Höganäs enda sushirestaurant håller stängt på söndagar så fick det bli smörgåstårta från ICA och varsen Ben & Jerry till New Moon. Kalla mig gärna fjant, men Edward är ju det läckraste jag har skådat under min livstid iaf! Och som bästa avslutningen ever på kvällen så blev det mammas hembakta pizza, MUMS!


Igår blev jag människa igen, efter många om och men och en hel del smink så såg jag nästan ut som en också.


Studsade ner i stan det första jag gjorde imorse när jag vaknade, fina Michaela var hemma på snabbvisit, så det blev bullfrukost, kaffe och massvis med skvaller. Härligt att se henne igen! Och min kväll har spenderats muttrande mellan garderoben och resväskan. Vet ju för tusan inte vad jag ska packa, jag vet inte ens vart jag ska! Blir det Marbella/Malaga så känns det som att det borde vara mycket klänningar och klackar. Chania känns mer som ballerinor, jeanshorts och snygg tunika. Och det får inte plats att packa allt eftersom att jag måste begränsa mig till SAS 20+8 kg jag får ha med mig upp till Sthlm. Skjut mig!


Nu ska jag muttra ner mig själv i sängen och hoppas på en bättre "packardag" imorgon.



ARRIVEDERCI!!!!

Hit och dit och runtomkring

Publicerad 2010-05-01 17:21:33 i All day, every day..,

Gud vad det ska resas nu! Vi planerar för fullt. Förutom det som är bokat; Sthlm-Chania/Malaga-Stlm så är det nu inplanerat ett till stop i Sthlm i mitten på Juni, och om allt klaffar en weekend till kanske Paris, Barcelona eller varför inte Rom? Och så le grande finale, vi hoppas på att vi ska lyckas knåpa ihop två härliga veckor i Mexico innan året är slut, det vore HIMMELRIKE! Men... Vi har sagt att det nog är säkrast med att vi börjar med att komma iväg på resan vi har bokat, så tar vi det därifrån. Men man måste juh få drömma lite, speciellt när det är helt realistiska drömmar =)

Nu bär det ut till hålan jag kommer ifrån där det blir mys, god mat,
 gott vin och ännu godare sällskap!








ARRIVEDERCI!!




Chania, Malaga, Barcelona, Nice, Palma, Palermo???

Publicerad 2010-05-01 12:17:25 i All day, every day..,

Hej och hå! Snabba ryck, inte säkert alls att jag ligger och viftar med tårna på Kreta om en vecka, kan lika gärna bli Malaga/Marbella, Palma, Nice, Barcelona eller vad som nu har avgångar efter kl 14 på Lördag! Det blir så spännande att resa när man är två bevingade som ska på semester =) Nämen, eftersom att vi är standbytaggade så kan det sluta lite hur som helst, så reservplanen ligger på Malaga som har avgång 25 minuter efter Chania, så om det är någon som har kontakter på boende kring kusten där så är du hemskt välkommen att höra av dig!


Blev en himlans mysig kväll igår. Åkte som sagt ut till Viken där det blev grillning och massor med mys vädret till trots! Och jag åt min första hela kräfta någonsin igår. Supergott, och när man väl hade fått kläm på hur man skulle bryta sig in i rackarn så vart det inge konstigheter alls! Kvällens enda bakslag var just vädret. Vi gick ner till hamnen för att titta på bålet men det blev aldrig något bål då det blåste för mycket inåt land. Men man kan inte få allt här i världen? Jag fick ju en alldeles fantastisk kväll ändå och det räckte gott och väl!





Nu så ska jag fortsätta ragga akutboende i Spanien, ta en dusch och se om det blir någon öl på stan ikväll eller inte..





Om

Min profilbild

Välkommen till Jackies blogg!

Här kan ni följa mig och mina påhitt, min vardag med plugg, sol och SURF! Och resan börjar i Marocko...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela